Fredrik Anderberg – Briljant utveckling

Kan du berätta lite om dig och din roll som utvecklare?
Jag har tre vuxna barn och till familjen hör även vår hund, en CockerPoo som heter Daisy. Jag är en person som tycker om att röra på mig, oavsett om det är i löpspåret eller i en gruppträningssal under ett Bodypump-pass. Musik är även en stor del av mitt liv och på fridtiden kan du hitta mig vid ett piano eller i en kör. Mina kollegor skulle nog beskriva mig som en ganska lugn, positiv och hjälpsam person.

Jag har alltid haft ett stort teknikintresse och har jobbat många år som programmerare och även drivit eget under ett par års tid. I dag jobbar jag som utvecklare på Briljant och har gjort det sedan sex år tillbaka. I början handlade det mycket om att lära sig förstå befintlig kod i Briljants system, därefter har jag fått varit med och utvecklat många olika bitar som exempelvis vår årsredovisningsfunktion, och vår digitala inlämning av årsredovisning till Bolagsverket. Just nu arbetar jag med möjligheten att skapa kundfakturor i Briljants webbapplikation, där jag har en projektledarroll.

Vad är det bästa med att jobba på Briljant?
Jag tycker att det är väldigt roligt att få jobba med så många duktiga och prestigelösa medarbetare. Som utvecklare på Briljant får du ofta arbeta väldigt självständigt och ta ett stort eget ansvar, vilket jag gillar. Vi inom utvecklingsteamet hjälps alltid åt och arbetar mot samma mål – att göra systemet bättre. Vi är ett härligt gäng som fungerar bra tillsammans.

Vad är du med och utvecklar i systemet?
Som person så gillar jag att lära mig nya saker. Briljant är ett stort ekonomisystem och här finns många olika delar att lära sig om och vara med och utveckla. Jag tycker det roligaste just nu är att arbeta med vår webbplattform. Webben är i ständig utveckling och det är extra kul att få jobba med tekniker som ligger i framkant.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig?
Mina dagar kan se väldigt olika ut beroende på vilket projekt jag jobbar med. Just nu fokuserar jag och min projektgrupp på att bygga vår nya webbfunktion för fakturering. I min roll som projektledare handlar det mycket om att vara spindeln i nätet och fånga upp problem som behöver lösas. Ibland får vi utvecklare även ge support, till exempel rörande frågor kring hur årsredovisningen används. Att prata med användare och få återkoppling på hur de upplever systemet är guld värt för oss utvecklare.

3 snabba
Hemmakväll eller utekväll? Jag är ingen partymänniska utan äter helst en god matbit hemma och läser en bra bok.
Skidsemester eller solsemester? Jag gillar egentligen utförsåkning men tycker inte om kyla och vinter, så valet blir nog en sol- och badsemester.
Lyx eller budget? Jag är en budgetlirare – extravaganser är inte så viktigt för mig.