Anneli Berg – Briljant support

Kan du berätta lite om dig och din roll på Briljant?
Jag är gift och har tre vuxna barn – varav två är tvillingar. Att sitta still är inte min grej, jag är en aktiv person, även om jag inte nödvändigtvis gillar att sporta. För mig är det viktigt att alla runt omkring mig mår bra, även blommorna i trädgården. Personer i min närhet skulle nog beskriva mig som omtänksam, pysslig, glad och positiv.

Innan jag började på Briljant jobbade jag som redovisningskonsult, något jag har mycket nytta av i mitt dagliga arbete. Jag jobbar nu inom Briljant Support, där jag är lite av en senior efter en lång tid i branschen. Inom supporten har vi alla olika spetskunskaper, vilket gör att vi ofta hjälper varandra. Mina kollegor är alltid välkomna att vända sig till mig om det är något jag kanske har lite extra bra koll på.

Vad är det bästa med att jobba på Briljant?
Jag tycker det är väldigt stimulerande att få jobba med så kompetenta kollegor. Vi inom supportgruppen, som sitter vid olika kontor i landet, har också fått flera nya medarbetare det senaste året, vilket känns superkul. Vi hjälps alltid åt och kan enkelt ringa varandra och utbyta erfarenheter – en riktig guldgruva.

Jag tycker också det är kul att Briljant som företag hela tiden blickar framåt och vill utvecklas. Det senaste året har vi exempelvis jobbat mycket med vår kommunikation, både intern och extern, vilket känns spännande.

Som person så gillar jag att jobba med människor, och därför passar mitt jobb mig som handen i handsken då jag har ständig kontakt med kunder och medarbetare. Att få direkt feedback från kunder som blir glada och tacksamma för min hjälp är en viktig anledning till att jag trivs så bra på Briljant.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig?
Ingen dag är den andra lik. Vi har olika arbetsbelastning beroende på vilken tid i månaden vi befinner oss i. Vi får också in många olika typer av frågor, vilket gör jobbet väldigt stimulerande och kul. Jag finner glädje i att kunna hjälpa till, vare sig det handlar om enkla eller mer komplicerade frågor. Jag gör allt från att dela med mig av information till mer utbildande support och tips och trix. För mig är det viktigt att kunna ge det där lilla extra som kunden kanske inte alltid förväntar sig.

Kan du berätta om något positivt med Briljant som system, som du inte kände till innan du började?
Jag blev snabbt positivt överraskad av Briljant. Jämfört med andra system jag jobbat med tidigare så var detta väldigt genomtänkt och innehöll många integrerande funktioner som jag tidigare saknat. Det märktes att Briljant byggts av personer som kan redovisning. Jag blev också positivt överraskad av att mycket var automatiserat och att dokument bara behöver hanteras en gång.

Kan du berätta om ett specifikt tillfälle då ni gjorde något riktigt kul tillsammans?
Våra årliga Briljantdagar är ett fint tillfälle att prata med kollegor och ha kul tillsammans. Då träffas hela företaget och du får ofta träffa några nya ansikten. Det är alltid kul att få prata öga mot öga, då vi ofta pratar via telefon till vardags. Förra året deltog jag också på Ekonomi- och Företagsmässan, det var ett trevligt tillfälle att få jobba med kollegor och träffa nuvarande och potentiella kunder.

3 snabba:
Serie eller film? Jag har lite svårt att sitta still 🙂 Så det får gärna vara något avsnitt eller en film på 40 minuter, där ett mord sker och hinner lösas på den tiden!
Joggingtur eller hammockhäng? Hade önskat att det var joggingturen 😉
Spara eller slösa? Jag är en sparare. Ekonomisk ut i fingerspetsarna.