Nyheter

 • Briljant i molnet

  Med vår molntjänst Briljant ASP kan du använda Briljant Ekonomisystem var du än befinner dig. Briljant ASP passar bra vid exempelvis distansarbete eller under resor. Tjänsten är också lämplig om ditt företag har kontor på flera platser i landet eller om du behöver dela arbete med dina kunder, din bokföringsbyrå eller din revisor.

 • Vi söker en kollega till programsupporten i Norrköping

  Brinner du för kundservice och har lätt att samarbeta med andra? Vill du dessutom jobba i ett mindre familjärt bolag som kännetecknas av prestigelöshet där man jobbar nära och har korta beslutsvägar? Sök då jobbet som Programsupport på Briljant i Norrköping!

 • När ett snabbt växande installations- och teknikkonsultbolag behöver ett enkelt och pålitligt ekonomisystem

  Instalco koncernen och särskilt affärsområdet teknikkonsult med dotterbolagen inom INTEC är snabbt växande verksamheter som på kort tid har utvecklats genom både uppstart av nya företag och förvärv av bolag.

 • Vi vill önska Anna all lycka till i framtiden!

  Det har tyvärr blivit dags för oss att säga hejdå till Anna som har varit en del av Briljant Ekonomisystem sedan starten, och haft ett finger med i det mesta. Hon har bland annat grundat supportverksamheten, varit projektledare för många interna arbeten i syfte att utveckla Briljant och varit en drivande kraft i Briljants kommunikationsarbete.

 • Tillfällig förstärkning av sänkta arbetsgivaravgifter för unga

  Från och med 1 januari 2021 är arbetsgivaravgifterna för 19–23 åringar 19,73%. Den lägre avgiften gäller ersättningar upp till max 25 000 kr per månad och person. På ersättning över 25 000kr betalar du avgifter med 31,42%. Reglerna är tillfälliga och gäller till och med 31 mars 2023.

 • Påminnelse: Semesterårsavstämning i löneprogrammet

  Här kommer en sista påminnelse för er som har semesterår april till mars. Semesterårsavstämning ska genomföras före registrering av april lön, men även efter registrering av april lön (alltså före registrering av maj lön).

 • Webbinarium: Bli redo för P27 med Pagero

  2023 träder den nya betalplattformen P27 i kraft, vilket påverkar dig som använder vårt sändningsprogram BankgiroLink. Briljants partner, Pagero har en integration mot de nordiska bankerna - vilket innebär att du kan skicka, signera och ta emot alla dina betalfiler i en enda tjänst.

 • Kom ihåg: Semesterårsavstämning i löneprogrammet

  Då var det dags för ett nytt semesterår i lönesystemet. Många har semesterår januari till december, och har då redan gjort semesterårsavstämningen vid årsskiftet, men för er med semesterår april till mars är det nu dags.

 • Briljantexperterna tipsar om värdepappersfunktionen

  Briljant har en mycket bra funktion för hantering av värdepapper i redovisningen. Syftet med funktionen är att skapa underlag till deklarationen och årsbokslutet samt att underlätta bokföringen. Register och hjälpfunktioner finns för anskaffning, försäljning och upp-/nedskrivningar. Rapporter och analyser finns att ta ut inför deklaration och avstämningar.