Nyheter

 • Nu är supporten hos alla återförsäljardistrikt centraliserad

  Från och med januari 2022 är alla återförsäljardistrikts support centraliserad. Det betyder att alla våra kunder, från norr till söder, når supporten via samma telefonnummer och mejladresser. 

 • Säg hej till Susanne Hansson – ny återförsäljare för Briljant Nord

  Den första januari började Susanne Hansson som återförsäljare för Briljant Nord. Sussi har en bred erfarenhet av ekonomiarbete och har under de senaste åren drivit eget som ekonomikonsult. För att du ska få lära känna Sussi lite bättre har vi här ställt ett par frågor till henne.

 • Korttidsarbete

  Regeringen har beslutat om möjlighet till korttidsarbete. Det innebär att arbetsgivare kan minska de anställdas arbetstid och få stöd från staten för att täcka stora delar av lönekostnaden. Efter en tid skall en avstämning lämnas Till Tillväxtverket. Klicka på bilden ovan för fördjupad information om löneregistrering vid korttidsarbete samt avstämningen till Tillväxtverket.

 • Regeringens beslut om slopat karensavdrag och ansvar för sjuklönekostnader

  Regeringen har beslutat att tillfälligt slopa karensavdraget. Arbetsgivaren gör karensavdrag som vanligt i löneberedningen. Klicka på bilden ovan för fördjupad information.

 • Tillfällig förstärkning av sänkta arbetsgivaravgifter för unga

  Den tillfälliga förstärkning i form av en ytterligare nedsättningen av arbetsgivaravgifter för unga mellan 19-23 år som gällt under juni, juli och augusti 2021 kommer vara återställd från och med löner med utbetalningsdatum i september 2021. Briljant är automatiskt anpassat till detta. Klicka på bilden för mer information.

 • Programuppdatering och årsslut

  Det börjar bli dags för årsskiftets programuppdatering och övrig årsslutshantering. Vi har samlat all information du behöver kring programuppdatering 2022 och årslut 2021 i ett dokument.

 • När ett raketföretag behöver få kontroll på ekonomin

  Det snabbt växande företaget Period pack tillverkar och säljer mensskyddsbehållare anpassade för offentliga toaletter. Företaget har vuxit snabbt och det finns ett stort behov av en pålitlig ekonomihantering, därför har företaget sedan hösten 2020 arbetat i Briljant Ekonomisystem.

 • Framtidsspaning: om bankernas framtida infrastruktur

  De flesta av Sveriges större banker jobbar just nu på en framtida infrastruktur kallad Future Payment Infrastructur (FPI). Visionen är att sammanföra 27 miljoner människor i den nordiska regionen gällande betalningar. Klicka på bilden ovan för mer information.

 • Så gör du din årsredovisning i Briljant

  Om du sköter din bokföring i Briljant kan du enkelt få över dina siffror till årsredovisningen via vår integrerade lösning. Läs mer genom att klicka på bilden ovan.