Ett effektivt system för ett växande företag

Henningsons Elektriska är ett mångsidigt elföretag som grundades år 1939. Företaget använder nästintill alla av Briljant Ekonomisystems funktioner och lösningar sedan oktober förra året. En stor anledning till bytet är ekonomisystemets användarvänlighet, anpassningsbara analyser och en bra projektuppföljning.

Henningsons Elektriska AB
I Falun ligger Henningsons Elektriska AB som har varit verksamma i snart 90 år – ett snabbt växande elföretag med specialistkompetens inom olika områden: elektrisk installationsverksamhet, larm- och säkerhetsinstallationer samt industriservice. Bolagets verksamhet omfattar även service och försäljning av restaurangutrustning, kyla, vitavaruservice samt elektrisk verksamhet. Idag är de cirka 130 anställda inom organisationen som även har kontor i Borlänge och Gävle. De beräknas bli ännu fler innan årsskiftet.

Bytet till Briljant Ekonomisystem
Henningsons Elektriska gjorde ett byte av ekonomisystem och blev kund hos Briljant i oktober förra året. En av anledningarna var företagsstorleken och den fortsatta expansionen som skapade behovet av ett än mer effektivt och användarvänligt ekonomisystem. Företaget arbetar dessutom i avdelningar, då underlättar det att ha ett anpassningsbart ekonomisystem för att varje avdelning ska kunna arbeta smidigt och effektivt efter sina behov.

– Vårt tidigare system var inte alls klickvänligt och vi fick bygga våra egna rapporter. Det är otroligt viktigt för oss att ha ett pålitligt ekonomisystem för att kunna följa upp och få en rättvis bild med bra rapporter och projektuppföljning. Tack vare Briljant och den hjälpsamma supporten har vi specialbyggda analyser som kan anpassas efter kundens behov, vilket är superbra, säger Lisa Pers, Ekonomichef, Henningsons Elektriska.

Framtiden
I och med att Henningsons Elektriska ska portionera in ett dotterbolag i starten av oktober innebär det fler anställda och fortsatt expansion. Lisa Pers, ekonomichef på Henningsons Elektriska ser fram emot ett gott vidare samarbete med Briljant Ekonomisystem och planerar att vidareutveckla deras rapporter och analyser samt deras projektuppföljning med hjälp av Briljant. Briljant ser, likt Henningsons Elektriska, mycket fram emot att få vara med på resan framåt.