Hallå där produktägarna!

Produktägarna ansvarar för att utveckla Briljant Ekonomisystem och är därmed involverade i alla processer som förarbete, programmering och testning. Utöver detta har programägargruppen även personalansvar, så man kan ju förstå att deras vardag är varierad. Här får du möjlighet att  lära känna produktägarna lite bättre och få en inblick i deras arbetsroll.

Vilka är produktägarna på Briljant?
De aktiva produktägarna består av kusinerna Petter, Anders och Andreas Hansson samt Johan Hint, som i denna konstellation har drivit Briljant Ekonomisystem i över tio år. Gruppen jobbar tätt tillsammans och har känt varandra under väldigt lång tid. Att tre av dem dessutom är släkt är något som bidrar till den familjära kulturen både i ägargruppen men även i övriga delar av bolaget.

Vad innebär det att vara produktägare på Briljant?
Produktägarna är med hela vägen i alla beslut, från ax till limpa. Rollen innebär stor variation och en vardag där den ena arbetsdagen aldrig är den andra lik. Ägargruppen måste hela tiden hålla sig uppdaterad på vad som sker i omvärlden gällande trender och nya regler. Det gäller att titta på nyheterna ur en programutvecklares perspektiv. Teknikens utveckling går bara snabbare och snabbare och det är viktigt att hänga med i vad som händer både med tekniska lösningar och programlösningar.

Hur är sammanhållningen under tider då distansarbete är vardag?
Både ägargruppen och andra delar av bolaget är vana vid ett nära samarbete och att prata och umgås på fikarasten. Det senaste året har såklart ruckat på de sociala rutinerna och då har det digitala fått ta vid. Alla fikastunder och småpratet som sker när en möter varandra i korridoren har fått flytta till olika Skype-grupper avsedda särskilt för socialt umgänge.

Vad är det bästa med rollen som produktägare på Briljant?
Det bästa med rollen är variationen. Det händer hela tiden nya saker och mycket handlar om att vara kreativ och hitta lösningar på problem.