Lär känna Magne – utvecklare på Briljant

Vem är Magne och vad är din roll på Briljant?
Jag har jobbat med programutveckling sedan 1999 och på Briljant sedan hösten 2010. Mitt huvudsakliga ansvarsområde är leverantörsfakturafunktionen och kopplingar till olika försystem, till exempel försystem med tolkning av leverantörsfakturor. Jag arbetar med kopplingar till bankerna för att kunderna ska kunna betala fakturor på ett smidigt sätt.

Hur kan en arbetsvecka se ut för dig?
Jag jobbar en hel del inom vår support och då har jag hand om just dessa funktioner, min tid är därför uppdelad mellan support och utveckling. Via återförsäljarna kommer det exempelvis in en del allmänna frågor och önskemål från våra användare som jag får hjälpa till att svara på. När det är lugnare på supporten så passar jag på att programmera.

Vad gillar du mest med din roll som utvecklare?
Problemlösning, att lära sig nya saker och att få skapa och utveckla nya funktioner.
Som utvecklare på Briljant får du ofta arbeta med problemlösning och ständigt lära dig någonting nytt, vilket jag gillar. Att få skapa och utveckla nya funktioner i programmet som hjälper användarna är också väldigt givande.

Kan du nämna en funktion i programmet som du tror att många inte känner till, som du tycker är värd att tipsa om?
Just nu ser jag mycket fram emot de nya applikationerna som vi håller på och utveckla. Det ska bli roligt att lansera dessa under året.

Har du något härligt minne från din tid på företaget som du vill dela med dig av?
Våra årliga träffar som vi genomför två gånger om året tycker jag är väldigt trevliga. Då träffas hela företaget och umgås och har roligt tillsammans. Självklart är det också roligt att Briljant firar 25-årsjubileum i år!

Hur skulle dina kollegor beskriva dig?
Lugn, systematisk och problemlösare.