När en hockeyklubb behöver ett brett och lätthanterligt ekonomisystem

Örnsköldsviksbaserade hockeyklubben Modo Hockey bedriver elithockeyverksamhet med herrlag, damlag samt juniorlag. Föreningen har dessutom en ungdomsverksamhet med stort engagemang av ideella tränare hela vägen ner till Tre Kronors hockeyskola. Förutom hockeyverksamheten driver koncernen dessutom Hägglunds Arena där verksamheten består av hemmamatcherna för hockeylagen och även konserter, mässor mm. Modo Hockey är en organisation som med andra ord behöver ett brett, lätthanterligt och användarvänligt ekonomisystem.

Modo Hockey
Modo Hockey är en hockeyförening med elitsatsning för både damer och herrar samt ideell ungdomsverksamhet. När herrarna åkte ur SHL år 2016 så genomgick klubben en organisationsförändring som bland annat innebar nedskärning på personal. Ekonomiavdelningen gick från fyra till två medarbetare, och samtidigt blev Briljant det nya ekonomisystemet för verksamheten. Sedan bytet av ekonomisystemet har Jan Sjölund, Ekonomichef på Modo Hockey, och hans kollega kunnat göra samma mängd jobb, trots att de är hälften så många. 

Vikten av ett mångsidigt ekonomisystem
Eftersom Modo Hockey består av flera hockeylag, anordning av evenemang i Hägglunds Arena samt restaurangverksamhet under matcher och andra tillställningar så krävs ett stabilt och användarvänligt ekonomisystem. Det är viktigt att systemet kan hantera snabba puckar och samtidigt är enkelt att förstå sig på. Även möjligheten att kunna integrera flera olika system med Briljant Ekonomisystem, som till exempel kassasystem, är en stor fördel.

– Briljant är centerspelaren på isen som håller ihop, täcker upp och finns där för alla. En viktig spelare för oss som helt enkelt hjälper till och knyter ihop alla delar i verksamheten. I vår miljö så har vi flera dimensioner i jämförelse med vad många program klarar av idag. Vi har till exempel konto, avdelning, projekt och även underkonton med mera. Ekonomisystemets bredd, användarvänlighet och tekniska support är väldigt uppskattad, säger Jan Sjölund, Ekonomichef på Modo Hockey.

Framtiden
Modo Hockey är som redan nämnt en bred verksamhet med flertal målsättningar där en del är den ideella verksamheten, att få fler ungdomar att börja spela hockey. En annan tydlig målsättning är att komma tillbaka upp i SHL med herrlaget. Utöver hockeyföreningens målsättningar så vill organisationen fortsätta vara en bra samlingsplats för konserter och andra evenemang i Örnsköldsvik. En resa som Briljant ser mycket fram emot att få vara med på och hjälpa till med.