När en redovisningsbyrå behöver närhet till kunderna trots distans


Annikas Redovisningsbyrå
2005 startade Annika Andersson Annikas Redovisningsbyrå som idag består av nio anställda. Byrån är belägen i Östergötland men klienterna kommer även från andra delar av Sverige. Distanskunderna har ökat rejält de sista åren tack vare dagens digitala lösningar. Bland byråns klienter finns de flesta branscher och bolagsformer representerade, och storleken på uppdragen varierar från enmansföretag till större företag.

Annika och hennes kollegor hjälper sina klienter med allt från löpande bokföring och avstämningar till period- och årsbokslut, årsredovisningar och deklarationer. Något som alltid varit viktigt för Annika är att byrån ska ha en nära relation till sina klienter, vilket har blivit ännu viktigare nu när stora delar av arbetet sker på distans.

Ett ekonomisystem som skapar närhet
När företaget startade var Briljant Ekonomisystem ett självklart val och de smidiga lösningarna underlättar verksamheten både för byrån och klienterna. Helhetslösningen gör att byrån använder systemet till löpande bokföring, helintegrerade reskontror, löner samt årsvisa uppgifter såsom upprättande av årsbokslut, årsredovisningar och kontrolluppgifter. Tack vare möjligheten att kunna skräddarsy systemet efter varje klients behov genom exempelvis dimensioner, verifikationsserier samt analyser och rapporter får man en sökbarhet och återrapportering som är enastående. Briljants möjlighet att integrera med andra system ger byrån ännu större flexibilitet att hjälpa fler klienter.

Större tillgänglighet med molntjänst
Annikas Redovisningsbyrå använder molntjänsten Briljant ASP vilket bland annat innebär att systemet alltid finns tillgängligt, dessutom kan byrån och klienterna arbeta parallellt i realtid. Detta är en stor fördel för både byrå och klienter och bidrar till ett mycket nära samarbete.

– Briljant Ekonomisystem har fungerat väldigt bra för oss. Vi kan göra inställningar och styra mycket själva efter både klienternas och byråns behov. Det är extra smidigt med molntjänsten Briljant ASP eftersom vi alltid har tillgång till systemet och kan vara inne samtidigt som kunderna. Det är nästan som att vi sitter på samma kontor, säger Annika Andersson, grundare av Annikas Redovisningsbyrå.

Framtiden
Framåt satsar Annikas Redovisningsbyrå på att fortsätta sin digitaliseringsresa. Målet är att få det mesta digitaliserat i ett smidigt flöde, vilket ger byrån möjlighet och ett större utrymme att kunna hjälpa fler klienter. Briljant Ekonomisystem ser fram emot att fortsätta stötta Annikas Redovisningsbyrå i denna utveckling.