När ett raketföretag behöver få kontroll på ekonomin

Det snabbt växande företaget Period Pack tillverkar och säljer mensskyddsbehållare anpassade för offentliga toaletter. De har sitt säte i Örebro men kunderna finns i hela Sverige och nu även i Dubai. Företaget har vuxit snabbt och det finns ett stort behov av en pålitlig ekonomihantering, därför har företaget sedan hösten 2020 arbetat i Briljant Ekonomisystem.

Bakgrund
Period Pack startade som ett UF-företag 2017 när grundarna Amanda Mattsson och Lova Svensson fortfarande gick på gymnasiet. De såg ett hål i marknaden och ett problem som berör hälften av världens befolkning. Det har tidigare funnits betalstationer med mensskydd på till exempel flygplatser men det unga företaget vill att mensskydd ska vara lika självklart på toaletter som toalettpapper. Företaget har vuxit snabbt och finns nu på 800 toaletter, där ibland hos Briljant.

Vikten av ett ekonomiprogram
Hösten 2020 började försäljningen, företaget kom i gång med bokföring och fakturering och då uppstod behovet av ett ekonomisystem och Briljant kom in i bilden. Period Pack tar hjälp av en ekonomibyrå men har nu börjat ta över en del faktureringsärenden själva för att få mer övergripande koll. Tack vare att programmet och dess funktioner är så pass enkla att använda behövs ingen avancerad ekonomiutbildning för att förstå sig på det. Period Pack använder Briljant dagligen och drar stor nytta av funktionen att automatisera faktureringen och att göra fakturamallar.

– Programmet är väldigt lätt att arbeta i, och utan ett ekonomisystem hade det gått illa för vår verksamhet. Den största skillnaden i ekonomihanteringen nu när vi vuxit mycket är att vi har mycket större användning av systemet och att det har blivit ännu viktigare. Vi använder Briljant dagligen då vi fakturerar varje kväll, säger Amanda Mattsson, VD och försäljningschef på Period Pack.

Framtiden
Redan från start fanns en plan – mensskydd ska finnas tillgängligt på alla offentliga toaletter. Just nu ligger fokus på att finnas på så många toaletter som möjligt i Norden, men företagets vision på lång sikt är att hjälpa kvinnor i u-länder att tillhandahålla mensskydd. Samtidigt som verksamheten fortsätter att växa ser Briljant till att Period Pack kan hantera sin ekonomi tryggt och smidigt.

Läs mer om Period Pack här.