Så gör du din årsredovisning i Briljant

Om du sköter din bokföring i Briljant kan du enkelt få över dina siffror till årsredovisningen via vår integrerade lösning. Separat serie för bokslutstransaktioner gör att du på ett enkelt sätt kan göra klart bolagets bokslut och årsredovisning. Det är enkelt att boka och rätta utan att det skapar extra verifikationer. Om du gör årsredovisningen varje år ligger jämförelsesiffrorna kvar till nästa år. Årsredovisning enligt K2 och K3 kan signeras och skickas in till Bolagsverket digitalt – enklare än så blir det inte.

Snabbväg för att komma i gång med årsredovisningen i Briljant: 

Välj Upplägg företag/Redov/bokslutsrutin och sätt ett J för att använda modulen (fler inställningar kan även göras när du sen är inne i Bearbetning/Rutin/Årsredovisningen under F12 och Inställningar).

I bokslutsmodulen (Rutin/ Bokslut) stämmer du av alla balanskonton och upprättar bokslutsbilagorna. Bokslutsdispositioner som registreras kan ändras fortlöpande utan att du behöver skapa flera nya verifikationer. Alla värden kommer från och går över till den löpande redovisningen helintegrerat så att du kan vara säker på att allt stämmer. Uppställning och text för bokslutsbilagorna hämtas smidigt in från standardmallar eller föregående år för respektive konto.

När bokslutsdispositionerna och alla bokslutsbilagor är klara kan du starta årsredovisningen (Rutin/Årsredovisning). Här väljer du enkelt vilka delar och avsnitt som skall vara med i Årsredovisningen genom att markera dessa på vänstersidan. På högersidan görs eventuella kompletteringar. Du kan också skapa egna noter om du vill det.

Alla övriga nödvändiga dokument för bokslut och årsredovisning, så som årsstämmoprotokoll och revisionsberättelse, kan upprättas via årsredovisningsmodulen. Alla som ska skriva på handlingarna kan numera göra det med digital signering via Kivra och när allt är klart kan årsredovisningen lämnas in digitalt till Bolagsverket.

Vill du veta mer? Klicka dig vidare på någon av länkarna nedan: