Så gör du din årsredovisning i Briljant

Om du sköter din bokföring i Briljant kan du enkelt få över dina siffror till årsredovisningen via vår integrerade lösning. Separat serie för bokslutstransaktioner gör att du på ett enkelt sätt kan göra klart bolagets årsredovisning. Det är enkelt att boka och rätta utan att det skapar extra verifikationer. Om du gör årsredovisningen varje år ligger jämförelsesiffrorna kvar till nästa år. För er som kör K2 kan du dessutom enkelt signera och skicka in årsredovisningen till bolagsverket – enklare än så blir det inte.

Snabbväg för att komma igång med årsredovisningen i Briljant: 

Välj Upplägg företag/Redov/bokslutsrutin och sätt ett J för att använda modulen (fler inställningar kan även göras när du sen är inne i Bearbetning/Rutin/Årsredovisningen under F12 och Inställningar).

Alla bokförda siffror förs över i bokslutsmodulen (Rutin/Bokslut), där ni kan bokföra de bokslutsdispositioner som ni vill ha med i årsredovisningen. Den stora fördelen är att allt är helintegrerat så att man kan lita på att data stämmer. Här kan ni även arbeta fram alla bokslutsbilagor och stämma av alla balanskonton.

När bokslutsdispositionerna och alla bokslutsbilagor är klara kan ni starta årsredovisningen (Rutin/Årsredovisning). Här väljer ni enkelt vilka delar och avsnitt som skall vara med i Årsredovisningen genom att markera dessa på vänster sidan. På höger sida görs eventuella kompletteringar.

Briljant stödjer även årsstämmoprotokoll, revisorsutlåtande och övrig formalia som krävs vid årsbokslut. När allt är klart kan ni sedan skicka in årsredovisningen via vår digitala inlämning direkt till Bolagsverket.

Vill du veta mer? Klicka dig vidare på någon av länkarna nedan: