Säg hej till Eric Lindqvist – ny supporttekniker

Den första maj började Eric Lindqvist, vår nya stjärna som supporttekniker. Efter att ha spenderat många år som automationstekniker så kände Eric att det var dags för en ny utmaning som supporttekniker. När han inte hjälper kunderna med sin IT-expertis så trivs Eric i underhållningens värld i form av film och musik. Vi välkomnar Eric till oss på Briljant!

Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?
– Jag är ursprungligen från Söderköping, men är bosatt med min fru i Norrköping sedan ungefär 15 år tillbaka. På fritiden spenderar jag gärna min tid med underhållning i form av att lyssna på musik eller titta på film och tv-serier. När det kommer till musik så är jag allätare, jag lyssnar på allt möjligt och har tidigare spelat lite gitarr. Mitt intresse för teknik har funnits sedan tidiga tonåren så det är väldigt stimulerande att få jobba med något som jag har spenderat många år med både professionellt och på fritiden, berättar Eric.

– Jag har en bakgrund som automationstekniker och har tidigare jobbat med det i många år, tills jag insåg att jag behövde en karriärsförändring. Det var väldigt naturligt att jag kom in på inriktningen IT, och sedan utvecklades det därifrån.

Berätta om din roll på Briljant
– Min roll är supporttekniker, vilket innebär att jag bland annat tar emot samtal från kunder som stöter på olika typer av problem eller behöver hjälp med någonting. Jag hanterar även beställningsordrar via mejl och arbetar i vårt ticketsystem tillsammans med mina kollegor Jack och Christopher. Vi ser gemensamt till att våra kunder får den bästa möjliga supporten.

Hur kommer det sig att du sökte till Briljant Ekonomisystem?
– Jag ville ha en förändring i min karriär. Det som lockade mig hos Briljant och min roll var dom nya möjligheterna att kunna bidra på ett vis som lät väldigt intressant och roligt.

Kan du berätta något som många kanske inte vet om dig?
– Jag är öppen som människa, jag har inga problem att prata om vad som helst så att berätta någonting som någon kanske inte vet om mig kan bli svårt. Men jag antar att det i sig är någonting som många inte vet om mig. Jag är en väldigt öppen människa, avslutar Eric