Säg hej till Jens Linghult – ny Systemutvecklare på Briljant

Vi säger varmt välkommen till Jens Linghult, vår nya Systemutvecklare på Briljant. Hans främsta arbetsuppgifter kommer vara programmering och utveckling av Briljants Windows- och webbapplikation. När han inte sitter framför datorn så gillar han att utöva extremsporter som mountainbike och skidåkning. För att du ska få lära känna Jens lite bättre så har vi ställt ett par frågor till honom.  

Kan du berätta lite om dig själv och vad du har för bakgrund?
– Jag kommer från Norrköping men har pluggat systemutveckling i Linköping för några år sedan. Jag har erfarenhet från servicebranschen där jag bland annat har jobbat som tour manager och med guidning, men även inom butik, hotell och restaurang. Intresset av datorer och teknik har däremot alltid varit stort, därför känns det extra kul att få jobba framför datorn där jag trivs bäst, med systemutveckling som jag brinner för.

Berätta om din roll som programmerare på Briljant
– Min roll kommer innefattas av att programmera och vidareutveckla Briljants Windows- och webbapplikation. Vi har även tät dialog med våra kunder för att bemöta och förbättra förslag på utveckling som de tycker är viktigt. Ingen arbetsdag är den andra lik som systemutvecklare. Tjänsten handlar om att utveckla, förbättra, bemöta eventuella problem och fixa buggar, vilket gör arbetsvardagen varierande och utvecklande.

Vad ser du fram emot med din nya roll?
– Jag ser väldigt mycket fram emot att få utöva och bli bättre på mitt yrke som systemutvecklare. Du blir aldrig fullärd i din roll och man lär sig alltid något nytt. Jag ser även mycket fram emot att få jobba med Briljant och lära mig mer om ekonomisystemet. Jag har inte jättemycket erfarenhet från ekonomivärlden så det ska bli väldigt roligt att få bredda mina kunskaper inom det. Det känns otroligt kul att få möjligheten att vara en del av ett sådant proffsigt företag.

Kan du berätta något som många kanske inte vet om dig?
– När jag var liten så märkte mina föräldrar att jag hade en tendens av att vilja klättra på allt. Jag var inte rädd av mig och speciellt inte för höjder. Innan jag kunde stå och gå så fick jag med andra ord ha hjälm på mig hela tiden. Intresset har sedan följt med mig i mina vuxna år då jag gillar och har passion för att utföra extremsporter som motorcykelracing, mountainbike, skidor och liknande.