Säg hej till Johanna – vår nya drift- och supporttekniker på Briljant

För några veckor sedan började Johanna Lönn Skogh som drift- och supporttekniker på Briljant. Vi satte oss ner med Johanna för att ställa några frågor. 

Kan du berätta lite mer om dig själv och din bakgrund?
Jag är född och uppvuxen i Jämtland men har sedan år 2007 bott i Norrköping tillsammans med min man och våra två barn. Jag har jobbat med teknik så länge jag kan minnas och har cirka 20 års erfarenhet från olika roller inom branschen. Jag kommer senast från ett företag där jag satt som intern supporttekniker åt alla anställda på företaget.

Du är Briljants första kvinnliga drift- och supporttekniker, hur känns det?
Jag är ganska van att vara ensam tjej eller en av de få tjejerna i en sådan roll, men det fungerar bra. Tyvärr är det inte så vanligt med tjejer inom IT-branschen men jag ser ett ökat intresse, vilket jag tycker är superkul. Jag tror att alla grupper behöver en balans med många olika personer och bakgrunder.

Kan du berätta mer om din roll som drift- och supporttekniker?
Jag har ingen direkt bakgrund inom ekonomi och hjälper alltså inte till med programsupport-ärenden. ASP-tekniksupporten hjälper Briljants återförsäljare, kunders interna IT-människor eller kunderna direkt med olika uppdrag som felsökningar, integrationer, serverinstallationer, uppdateringar med mera.

Vad ser du mest fram emot med din tid hos Briljant?
Jag har alltid trivts bäst i ganska små team där man jobbar tajt med varandra. ASP-tekniksupporten är ett litet team där vi har ett bra samarbete. Många ärenden hanterar vi själva, men uppstår det frågor som man inte kan svara på hjälps vi åt att lösa problemen och stärker varandra genom att dela kunskap, vilket jag tycker känns jättekul. Briljant är så mycket mer än bara ett ekonomisystem så jag ser också fram emot att få se och lära känna Briljant Ekonomisystem som helhet.

Berätta något som många kanske inte vet om dig?
När jag inte jobbar och coronapandemin inte härjar bland oss spelar jag rollerderby på elitnivå. Rollerderby är en fullkontaktsport som utövas på rullskridskor där man spelar mot varandra uppdelade i två lag. Jag ser fram emot att börja tävla igen så snart restriktionerna försvinner.