Leverantörsreskontra skanning och attest

Skanning
Leverantörsfakturor och andra dokument kan skannas in och kopplas ihop med verifikationer direkt vid registreringen eller i efterhand. Fördelarna är att attestering av fakturorna kan göras via datorn och att bilderna visas i analyser.

Attestrutin
De flesta som arbetar med ekonomi har någon gång varit med om att leverantörsfakturor inte attesterats i tid eller kommit på avvägar i hanteringen. Nu kan du bygga upp attestsystem som underlättar och minskar risken för att fakturor blir liggande oattesterade kravbrev och i värsta fall inkassoärenden.

Du kan lägga upp flera attestanter i attestkedjor och flera olika kedjor för olika konton eller projekt. När en leverantörsfaktura ankomstregistreras anges antingen attestansvarig eller en attestkedja. Detta ger en bra historik över hur en faktura hanterats och är användbart för att göra uppföljningar och utredningar kring en leverantörsfaktura.

Du kan när som helst se var fakturan är och vilka noteringar som eventuellt gjorts.

E-postmeddelande med påminnelser till attestansvariga
E-postmeddelande skickas ut med automatik till attestansvarig när nya fakturor finns att attestera. Om fakturan inte hanterats i tid kan en påminnelse skickas ut inom ett valfritt antal dagar. Om den ändå inte blir hanterad går fakturan vidare till nästa i attestkedjan.

Integration med andra system
Briljant samarbetar med olika försystem med och utan attestering. Försystemet tar emot, skannar och tolkar leverantörsfakturorna. En fil läses in i Briljant med den tolkade informationen och de tillhörande skannade bilderna. Nu går det även att ta emot skannade bilder vid import av leverantörsfakturor från textfil.

Webbattest
Har du tillgång till en dator eller mobil enhet med webbläsare och internetuppkoppling kan du komma åt attestrutinen. Fördelen med att attestera leverantörsfakturor via webben är att du kan göra det oberoende av var du befinner dig.

Webbattesten ger dig möjlighet att:

  • Attestera fakturor från en översikts- eller detaljvy
  • Se vad som hänt tidigare på fakturor
  • Analysera tidigare attesterade fakturor samt konton

 

Vill du veta mer?

Fyll i nedanstående formulär och klicka på ”Skicka” så återkommer vi till dig så fort vi kan.

    Din intresseanmälan har nu registrerats