Till dig som redan är kund hos oss

”Briljant Hjälp” innehåller fullständiga textinstruktioner kring programmets funktioner och registreringsbilder. Här finns även det vi kallar för funktionsbeskrivningar. Det är instruktioner som beskriver en funktion från början till slut. Allt från vad den används till, hur den startas till hur den fungerar löpande. Inne i programmet kan du var som helst klicka på frågetecknet eller trycka F1 för att komma till hjälpavsnittet för just den programdel du befinner dig i. Väl inne i hjälpsystemet kan du sedan även leta dig vidare till den information du söker.
Klicka här för att komma till våra hjälptexter.

Nedan finns även några instruktionsfilmer som kan vara bra att kika på. Dessa finns även inne i ”Briljant Hjälp” under menyn ”Instruktionsfilmer”.

Aktuellt

Här kan du ta del av aktuella ämnen rörande Briljant.

 • Allmänt om personuppgifter i Briljant Ekonomisystem

  Vi har samlat information och våra instruktioner i ett dokument. Vi beskriver ansvarsfördelning, registerhantering, tekniska fakta, säkerhet mm. Klicka här för att komma till dokumentet.

 • Personuppgiftsbiträdesavtal för er som använder molntjänsten Briljant ASP

  Personuppgiftsbiträdesavtalet för Briljant ASP har uppdaterats. Innehållet är samma som tidigare, bortsett från punkt 10 "Ansvarsbegränsning" som har tagits bort och ersatts av punkt 10 "Dataskyddsförordningen (GDPR)". Klicka här för att ta del av avtalet, som gäller fr.o.m. 2019-01-07.  

 • Det behöver du veta inför årsskiftet

  Nytt år innebär årsskiftesrutiner och programuppdateringar. För att underlätta för dig har vi samlat information och instruktioner kring detta i ett gemensamt dokument. Klicka här för att komma till dokumentet. Du kan även få tag på samma uppgifter i vår sidopanel.

 • Lönebesked via Kivra

  Nu kan du skicka lönebesked via Kivra i Briljant lön. Briljants förberedelser för att kunna skicka lönebesked via Kivra har varit klara under en längre tid. Nu äntligen har Kivra levererat de avtal som krävs och därmed kan våra användare börja använda funktionen.

  Den 21 september finns en ny programversion att hämta och installera som innehåller nyheten. När versionen är installerad väljer du Upplägg företag / Integrationer / Kivra, sätter ett J i ”Funktionen används” och trycker enter. Följ sedan instruktionerna på skärmen och i det mejl du får av oss vid beställning av tjänsten.

  För våra ASP-användare finns versionen på plats redan. Beställ tjänsten här och följ sedan instruktionerna i det bekräftelsemail du får av oss.

Fjärrhjälp

När du pratar med vår supportpersonal eller din återförsäljare kan vi behöva hjälpa dig genom att tillfälligt fjärrstyra din dator. Vi kommer då be dig klicka på någon av nedanstående länkar till TeamViewer.

Briljant ASP

Briljant ASP ger dig möjligheten att använda Briljant Ekonomisystem var du än befinner dig. Luta dig tillbaka och låt Briljant ta hand om servrar, programinstallationer, uppdateringar och underhåll av ekonomisystemet. Tjänsten är särskilt lämplig om ditt företag har kontor på flera platser i landet eller om du behöver dela arbete med dina kunder, din bokföringsbyrå eller din revisor.

Briljants filarkiv

Används endast på uppmaning av och i samråd med din återförsäljare/support i speciella ärenden.